Svt väst paludan

Starka känslor vid Rasmus Paludans möten – SVT Nyheter

Starka känslor vid Rasmus Paludans möten – flera omhändertogs efter koranbränningar i Västsverige | SVT Nyheter

12 maj 2022 — På torsdagkvällen fortsatte den högerextreme dansk-svenske politikern Rasmus Paludan sin västsvenska valturné, omgärdad av ett stort …

Rasmus Paludan höll möten och eldade upp koraner i Göteborg, Borås och Trollhättan på torsdagen. Flera personer omhändertogs och en person är misstänks för brott efter att ha kastat sten mot både Paludan och en polis.

Så mycket pengar har polisen lagt på Paludans … – SVT Nyheter

Så mycket pengar har polisen lagt på Paludans koranbränningar | SVT Nyheter

25 juli 2022 — Högerextrema Ramus Paludans sammankomster har i år kostat polisen i region Väst miljontals kronor. Pengar som polisen hellre hade velat …

Högerextrema Ramus Paludans sammankomster har i år kostat polisen i region Väst miljontals kronor. Pengar som polisen hellre hade velat lägga på annat.

Paludan riskerar böter efter möte i Frölunda – SVT Nyheter

Paludan riskerar böter efter möte i Frölunda | SVT Nyheter

8 juni 2022 — I samband med att den högerextrema koranbrännaren Rasmus Paludan besökte … Väst. Vi har tekniska problem. Prova gärna igen om en stund.

I samband med att den högerextrema koranbrännaren Rasmus Paludan besökte Frölunda i februari polisanmäldes han för hets mot folkgrupp, förargelseväckande beteende, nedskräpning och skadegörelse. Inget av brotten gick vidare till åtal, men nu får polisen bakläxa. Åklagaren vill se ytterligare utredning.

Här kastar motdemonstranten sten mot Stram kurs-ledaren …

Här kastar motdemonstranten sten mot Stram kurs-ledaren Rasmus Paludan | SVT Nyheter

12 maj 2022 — När SVT Nyheter Väst pratar med Rasmus Paludan på kvällen är han missnöjd med och polisens agerande, framför allt i Borås.

När Rasmus Paludan gästade Borås hade polisen placerat honom i Stadsparken som ligger halvt omgärdat av Viskan. Flera personer försökte simma över ån för att störa honom.En demonstrant greps efter ha kastat en sten som träffade Paludan.

Paludan får klartecken för tre nya möten i Västsverige

Paludan får klartecken för tre nya möten i Västsverige | SVT Nyheter

11 maj 2022 — Enligt uppgifter till SVT Nyheter Västmanland har Paludan också fått tillstånd att hålla valmöte i Västerås på fredag. Den exakta platsen för …

Efter att ha fått bakläxa i en dom från förvaltningsrätten har polisen gett tillstånd till högerextremisten Rasmus Paludan att hålla nya så kallade allmänna sammankomster. Den här gången gäller det Frölunda torg i Göteborg samt i Borås och Trollhättan i morgon torsdag.– Det är klart att vi har tagit till oss det som förvaltningsrätten beslutat och rättar oss efter det, säger kommenderingschefen Anders Börjesson.

Rasmus Paludan får skadestånd från man i Götene

Rasmus Paludan får skadestånd från man i Götene | SVT Nyheter

24 nov. 2022 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

En man från Götene har blivit ålagd att betala 5000 kronor i skadestånd till den dansk-svenske högerextremisten Rasmus Paludan. Mannen ska ha skrivit en hotfull mening och skickat bilder på bland annat en dansk flagga och en explosion.

Paludan beviljas tillstånd för nya sammankomster – SVT Nyheter

Paludan beviljas tillstånd för nya sammankomster – anmäls samtidigt | SVT Nyheter

15 juli 2022 — Rasmus Paludan, partiordförande för högerextrema partiet Stram Kurs när han … bor nämligen en högt uppsatt polischef i polisregion Väst.

Under fredagen blev det klart att polisen beviljar högerextremisten Rasmus Paludan tillstånd för nya sammankomster. Samtidigt annonserade han ytterligare en sammankomst – precis intill en högt uppsatt polischef adress.– Vi har upprättat en anmälan om otillåten påverkan via förgripelse på tjänsteman, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Man som kastade sten under demonstration mot Paludan i …

Man som kastade sten under demonstration mot Paludan i Borås åtalas | SVT Nyheter

5 sep. 2022 — Se bilderna från demonstrationen mot Paludan i Borås där det bland annat kastades sten. Foto: Magnus Dennert/SVT …

En man som misstänks ha kastat sten under motdemonstrationerna mot Paludans koranbränning i Borås åtalas för misshandel, våld mot tjänsteman och sabotage mot blåljusverksamhet. Rasmus Paludan har begärt att mannen ska betala skadestånd på 15 000 kronor.

Två boråsare misstänkta för att ha förberett attentat

Två boråsare misstänkta för att ha förberett attentat – under Paludans besök | SVT Nyheter

20 maj 2022 — Rasmus Paludan planerade att bränna en koran i stadsdelen Norrby i Borås den … terrorforskare på Försvarshögskolan, till SVT Nyheter Väst.

Rasmus Paludan planerade att bränna en koran i stadsdelen Norrby i Borås den 23 april. Två män, som har kopplingar till våldsbejakande islamism, är misstänkta för att ha placerat fyra molotovcocktails i en närliggande trappuppgång dagen besöket skulle ha skett. – Dessa var fyllda med brännbar vätska och min uppfattning är att de ville skada antingen myndighetspersonal eller Rasmus Paludan. De hade ställt till med stor skada om de hade sprängts, säger åklagaren Joel Pollnow.

SVT-reporter som kallade Paludan ”inte klok” tillbaka på …

3 feb. 2023 — Redaktionschef för SVT Väst, Anton Svendsen, … Rasmus Paludan, partiordförande för partiet Stram Kurs bränner en koran på Frölunda torg.

Keywords: svt väst paludan